Somerikka 2016 osa 11 – On todellisuus piinaa hetkittäin

Politiikka, Somerikka 2016

screen-shot-2016-10-24-at-22-03-27

Tämän syksyn presidenttipeli pitäisi olla jo aika lailla taputeltu juttu, ja yhtä mielipidemittausta lukuun ottamatta se sitä onkin. Trumpin kampanjapäällikön Kellyanne Conwayn mukaan kannatusluvuissa olisi paranneltavaa ja myös itse Donald J. Trump on jo alkanut epäillä fantastisen upeata voittoaan. Moiset epäilyt eivät toki ole hillinneet häntä twiittailemasta lehdistön vääristelemistä mielipidemittauksista ja suon kuivaamisesta.

Mediassa joka tapauksessa huomio on alkanut siirtyä enenevissä määrin kohti edustajainhuonetta ja senaattia. Demokraateilla menee jo jokseenkin kovaa vaa’ankieliosavaltioissa, ja esimerkiksi Nevadassa Clintonin kanssa kampanjoimassa on ollut presidentti Obaman lisäksi poppari Katy Perry teemaan kuuluvassa “Nasty Woman” -paidassa. Clintonin kampanja on tehnyt käännöksen edustajainhuoneen ja senaatin kampanjoiden tukemiseksi. Samaan aikaan Georgiassa äänioikeus on puhuttanut viime päivinä ymmärrettävän paljon. Elämme jännittäviä aikoja.

Kun vain nyt Trump jaksaisi vielä pari viikkoa pysyä otsikoissa omana itsenään. Ärsyttävä Appelsiini saattaakin lopulta olla paras asia, mitä yhdysvaltalaiselle demokratiakoneistolle on tapahtunut vähään aikaan. Uskallan unelmoida jäähyväisistä kaksipuoluejärjestelmälle.

Linkki 1: Donald Trump ja pilkahdus todellisuutta – kenties mahdollisesti ehkä ei kuitenkaan omasta mielestä sittenkään ole ihan satavarmasti voittamassa vaaleja. (Politico)

Linkki 2: Näin demokraatit vievät Nevadaa  (Washington Post)

Linkki 3: Bernie Sanders puolustaa Clintonia: Myös minun vuodetut sähköpostit olisivat yhtä tylyjä (The Hill)

Linkki 4: Trump ja Clinton tasoissa koko valtion mielipidemittauksessa (The Hill)

Linkki 5: Obaman mukaan Darrell Issa oli Trump ennen Trumpia (USA Today)

Linkki 6: Samalla linjalla kuin edellinen, 538 kertoo Ross Perotista

Linkki 7: Uuden gallupin mukaan myös Texas on mahdollinen demokraateille (MSNBC) En usko ennen kuin näen.

Linkki 8: 538 esittelee presidentiksi pyrkivän ekonomistin

Linkki 9: Demokraattisenaattoriksi pyrkivällä Evan Bayhilla ei mene hyvin (Politico)

Linkki 10: Nämä vaalit voivat olla myös ratkaisevat marijuana-vaalit (New York Times)

+1: Trump puhuu livenä NYT Floridassa