Somerikka 2016 osa 9 – Vaivaannuttavaa vittuilua

Politiikka, Somerikka 2016

Full Frontal Trumpy Sweep

Tänään otsikoissa ovat olleet vaivaannuttavasti hyväntekeväisyysillallisella New Yorkissa toisilleen vittuilleet Clinton ja Trump, entinen KKK-jehu, U.S. Open 1998, Michelle Obaman matka Arizonaan ja republikaaniset mietteet inhottavista naisista. Hillary Clinton siis johtaa kisaa ja pesi keskiviikkoisessa happoa ja sisäelinnesteitä tihkuvassa väittelyssä Trumpilla jälleen lattiaa.

Niinpä olikin hauska nähdä heidät melkein seuraavana päivänä lohkomassa toisistaan vitsejä katolilaisessa hyväntekeväisyysillassa, ja pari hauskaa, piikittelevää heittoa sieltä tulikin, sekä Trumpilta että Clintonilta. Sävy oli kuitenkin aivan erilainen kuin esimerkiksi Obama vs. McCain tai Obama vs. Romney -iltamissa. Tuolloin ehdokkaat kuitenkin tuntuivat kunnioittavan toisiaan. Tällä kertaa molemminpuolinen halveksunta ja jopa viha näkyi kylmyytenä ja vaivaannuttavuutena. Clinton ei ole mikään Obama, eikä vitsit oikein tuntuneet irtoavan. Clinton kun ei tykkää madaltaa itseään liikaa.

Clintonin koominen onnunta on kuitenkin valovuosien päässä siitä täydellisestä huumorintajun puutteesta, mitä käsittämättömän herkkänahkainen Donald Trump potee kaikesta itseensä kohdistuvasta humööristä. Viime viikonloppuna Trump suuttui Saturday Night Livelle, jossa Alec Baldwin kanavoi Donaldin tunnistettavia maneereja varsin kiitettävästi. Mutta onneksi Trumpilla sentään on paras temperamentti presidentiksi. Ja Hillary? No sehän nyt on vain semmoinen inhottava nainen. Deploraabelia kerrassaan.

Linkki 1: Clinton, Trump ja vaivaannuttava hyväntekeväisyysillallinen (Washington Post)

Linkki 2: Trumpia tukeva republikaanikongressiedustaja on sitä mieltä, että “joskus naiselle on kerrottava, että hän käyttäytyy inhottavasti” (Huffington Post)

Linkki 3: Demokraatit pistävät pökköä pesään ja syytävät Arizonan kampanjointiin rahaa ja ensimmäisen naisen (Politico)

Linkki 4: Republikaanipuolue valmistautuu Trumpin häviöön ja kiirehtii suojelemaan kongressipaikkojaan (Washington Post)

Linkki 5: Jälleen uusi Trump-syytös, nyt puristeltiin U.S. Openeissa vuonna 1998 (Politico)

Linkki 6: Konservatiiviaktivisti O’Keefe on jättänyt virallisen valituksen vaalikomitealle Clintonin kampanjasta (The Hill)

Linkki 7: Viesti Trumpille: Maata ei voi johtaa kuin yritystä (Washington Post)

Linkki 8: Trumpia tukeva entinen Ku Klux Klan -johtaja David Duke karsiutui mukaan Louisianan senaattikisaan (Politico)

Linkki 9: Neljä väittelyä, eikä yhtäkään kysymystä ilmastonmuutoksesta. Hyi hävetkää. (Vox)

Linkki 10: Hillary Clinton ja Donald Trump tilastojen mukaan tasoissa Georgiassa (MSNBC)

Hyvää viikonloppua! Eläkää ihmisiksi, tolkusti.