Somerikka 2016 osa 24 – Jälkipyykkikori 1

Politiikka, Somerikka 2016

screen-shot-2016-11-12-at-15-09-24
Loppuviikko onkin sitten mennyt medialta trumpahduksesta toipuessa ja tulevaisuutta spekuloidessa. Otsikoissa pohditaan sekä vaikutuksia ilmastopolitiikalle, retorisia keinoja ja populismin kasvua (Linkit 2–4). Syitä ja syyllisiä etsitään kissojen ja koirien kanssa, ja yhden osuvimmista ruumiinavauksista suoritti Suomen kuvalehti:

Miksi duunari valitsi Trumpin eikä demokraatteja?

 

Todellisen maailman uutisotsikoissa Saksan Merkel muistuttaa Trumpia Yhdysvaltojen ja Saksan jakamista arvoista, joihin kuuluvat muun muassa tasa-arvoisuus uskontoon ja rotuun katsomatta (Linkki 6). Joku nihilisti voisi pitää tätä huvittavan ironisena. Lisäksi Trump on avannut politiikkaansa ja kertonut pohtivansa Obamacaren säästämistä ainakin joiltain osin (Linkki 7), ja Bernie Sandersin imperiumi on tehnyt vastaiskun demokraattiseen puolueeseen vaatien nyt suuria muutoksia hävityn kisan jälkeen (Linkki 10).

 

Mielenkiintoista on myös se, että Yhdysvaltain valitsijamieskokous tekee päätöksensä nimittää presidentti vasta joulukuussa – ja voi siis päättää myös, että Hillary Clintonista tulee seuraava presidentti. Tätä vaativa adressi on jo olemassa. (Linkki 8) Jos nyt on kerran jo ihmisuhreja vaatineita levottomuuksia (Linkki 9), niin auta armias, millaisia levottomuuksia tulisi, jos Clinton nyt nyrjäytettäisiin vielä kaiken tämän jälkeen presidentiksi.

Huvittavinta antia ovat minulle kuitenkin Kalifornian jo pitkään itänyt ajatus irtaantua Yhdysvalloista omaksi valtiokseen Calexitin kautta (Linkit 5A ja 5B) sekä kenties tämän kirjoitusten sarjan nimen kannalta kaikkien aikojen osuvin uutislinkki eli Wall Street Journalin Blue Feed, Red Feed, joka esittelee hyytävän aukottomasti Facebook-syötteen poliittisen kuplautumisen  (Linkki 1).

Niin että iloista ja leppoisaa viikonloppua vaan kaikille!

Linkki 1: Wall Street Journalin mitä loistavin representaatio Facebookin kuplautumisesta – Blue Feed, Red Feed

Linkki 2: Demos Helsingin Tuuli Kaskinen spekuloi Trumpin energiapolitiikkaa.

Linkki 3: Yrjö Rautio puolestaan spekuloi populismin seuraavia riemuvoittoja Ranskassa ja Saksassa (Helsingin Sanomat)

Linkki 4: “Olemme aina eläneet faktojen jälkeistä aikaa” (Politiikasta) 

Linkki 5A ja 5B: Kalifornia haluaa irtaantua Yhdysvalloista Trumpin voiton jälkeenCalexit-kansanäänestys keväällä 2019

Linkki 6: Angela Merkel muistuttaa Trumpia Yhdysvaltain arvoista (Huffington Post)

Linkki 7: Trump puhuu politiikastaan, muun muassa Obamacaresta (Politico)

Linkki 8: Hillary voi yhä voittaa, mikäli Yhdysvaltain valitsijamieskokous niin päättää – adressikin on jo perustettu moiselle (International Business Times)

Linkki 9: Yksi ammuttu Trumpia vastustavissa mielenosoituksissa (Helsingin Sanomat)

Linkki 10: Bernien Imperiumin vastaisku (Politico)

Linkki 11: Finnwatchin Sonja Vartiala – “Verokonna presidenttinä”

Loppukevennys: Samantha Been vaaliyhteenveto

Bonushupia – Trump ja Sodankäynnin taito