Somerikka 2016 osa 2 – Ruotuun palaavat pelkurit

Politiikka, Somerikka 2016

27 päivää jäljellä vaaleihin, ja Donald Trumpin lisäksi otsikoihin on noussut pelkuruus. Kongressiedustajat seilaavat edestakaisin Drumpf-tukensa suhteen, ja puolueen uskottavuus kärsii. Pahiten nakkinsa on halkaissut edustajainhuoneen puhemies Paul Ryan, joka kyllä paheksuu kaikkia Trumpin törkypuheita, mutta ei virallisesti vedä tukeaan pois. Trumpin vauhkoontuminen puolestaan ei osoita millään tavalla laantumisen merkkejä, vaan hän on ennemminkin julistanut sodan GOP:ta vastaan ja kertoo päässeensä irti kahleistaTimes of Indian mukaan Trumpista on tullut GOP:n Galaxy Note 7, joka voi hävitä republikaaneille niin Valkoisen talon, edustajainhuoneen kuin senaatinkin.

Linkki 1: Donald Drumpf listaa jälleen Hillary Clintonin rikoksia vanhaan tapaan, tällä kertaa mukana myös WikiLeaks (New York Times)

Linkki 2: Osa Trumpin kieltäneistä republikaaneista palaa häntä koipien välissä tukemaan puolueensa ehdokasta (Washington Post)

Linkki 3: Edustajainhuoneen puhemies Paul Ryan on Charles P. Piercen mukaan pelkuri, ja ottaa siksi turpaan gallupeissa (Esquire)

Linkki 4: Trumpin mukaan republikaaneilla ja Paul Ryanilla on “häijy diili meneillään” (Politico)

Linkki 5: Republikaanit rukoilevat Trumpia olemaan puhumatta peukaloiduista vaaleista “Politico”

Linkki 6: Drumpf kerskui vanhalla nauhalla yllättäneensä missit ilkosillaan – “Olen ollut siivosti” (Yle)

Linkki 7: Presidentti Obama kommentoi Trumpin kourintavideosta yleistä yllättyneisyyttä (The Huffington Post)

Linkki 8: Trumpin tukijat haluavat nyt rahansa takaisin (MSNBC)

Linkki 9: Trumpin kampanjapäällikkö Conwaylla ei pysy luvut tai gallupit hallussa Anderson Cooperin haastattelussa (Politico/CNN)

Linkki 10: Valkoisen talon lehdistösihteeri Earnestin mukaan Clintonin kampanjan puheenjohtajan John Podestan WikiLeaks-vuodossa yhtäläisyyksiä Venäjän hakkerointeihin (Politico)

Ja loppukevennykseksi Seth Meyersin tarkempi katsaus Trumpin ja republikaanipuolueen kriisiin: