Somerikka 2016 osa 18 – Podcast-perjantai

Politiikka, Somerikka 2016

 

screen-shot-2016-11-04-at-23-04-21

Tänään esittelyssä on uutisotsikoiden sijaan kymmenen eri podcastia politiikasta ja vaaleista. Mukana on sekä minulle uusia tuttavuuksia että kyllästymiseen asti kuluttamiani ohjelmia niin Suomesta kuin ulkomailta.

Podcast 1: FiveThirtyEightin oma erityinen vaalipodcast ilmestyy jokaisena päivänä vaaleihin asti. Hauskaa rupattelua analyyseilla ja mielipidemittauksilla maustettuna. Kuuntelen mielelläni joka jakson ainakin hieman vaalien yli. 30 min.

Podcast 2: Leikola ja Lähde – Politiikan luontoilta. Satunnaisesti kuuntelemani ohjelma yllätti pari päivää sitten loistavalla USA:n presidentinvaaleja käsittelevällä liki kaksituntisella liveohjelmalla. Suosittelen mitä lämpimimmin, pitäisi kuunnella enemmänkin. 53 min.

Podcast 3: New York Timesin mainio The Run-Up käsittelee lehden maineelle sopivan asiantuntevasti vaaleja noin pari kertaa viikossa. Mielenkiintoisinta sisältöä ovat kaksi Trump-haastatteluja puivaa erikoisjaksoa. Kuuntelen joka jakson. 35 min.

Podcast 4: NPR Politics on taatulla NPR-laadulla toteutettu politiikkapodcast. Kuuntelen satunnaisesti. 30 min.

Podcast 5: The Guardian UK: Politics Weekly on hivenen kuivahko, mutta asiallinen brittipodcast. Osa jaksoista käsittelee USA:n vaaleja. 30 min.

Podcast 6: The Young Turksin uutisverkoston politiikkaohjelman ovat saatavilla sekä podcasteina että videoina. Kuuntelen satunnaisesti satunnaisen mittaisia jaksoja.

Podcast 7: Jos ei omista HBO:ta, mutta haluaa silti nauttia Bill Maherista, voi hänen ohjelmiaan kuunnella myös podcasteina lisäjorinoineen päivineen. Itse en jaksa aina Maherin yksisilmäistä ja ajoittain ärsyttävän puolueellista asennetta, mutta parhaimmillaan ohjelma on kovinkin hauska.

Podcast 8: Ylen Politiikkaradio on ohjelma, jota olen kuunnellut jo liki kolmen vuoden ajan. Tietyin väliajoin kuuntelen joka jakson, välillä en kuuntele lainkaan. Osa jaksoista käsittelee luonnollisesti myös Yhdysvaltain politiikkaa ja näitä vaaleja. Pidän toisesta juontajasta. Puheet päreiksi -jaksot ovat suosikkejani. 30 min.

Podcast 9: CNN:n podcastit ovat juuri sitä mitä voi odottaa CNN:ltä. Katselen enemmän YouTubesta kuin kuuntelen.

Podcast 10: Washington Postin mainio podcast Presidential käy läpi jokaisen Yhdysvaltain presidentin jakso kerrallaan alkaen George Washingtonista ja päättyen Barack Obamaan. Suosittelen.

Huomenna jälleen uutislinkkejä. Hyviä viikonloppuja.