Blogi elää: MUUTIN PRAHAAN!

Blogi, Uutiset
Břevnovský klášter

Nythän on niin, että minä muutin Prahaan!

Jokseenkin pysyvästi, ilman kovinkaan akuutteja takaisinmuuttosuunnitelmia. Se tulee varmasti näkymään myös tällä blogillani, sillä aion silloin tällöin kertoa myös elämästäni täällä, paikallisesta byrokratiasta ja ylipäätään maasta- ja maahanmuuton kokemuksista ja elämyksistä.

Henkilökohtainen blogini on nyt vihdoin heräämässä pikkuhiljaa henkiin. Seuraa siis pieni tilannekatsaus:

Tšekki tuli minulle tutuksi jo vuosi sitten vaihto-opintojeni kautta, minkä lisäksi avopuolisoni on täkäläinen, joten aivan kylmiltään en tänne muuttanut. Kielitaitoni on vielä varsin alkeellinen, enkä ihan lähikuukausina tule kirjoittamaan tänne mitään tšekiksi. Tai katsoo nyt, josko vaikka turistiopasmaisen kirjoituksen vaikka jossain vaiheessa vääntäisi.

Yhdysvaltain politiikasta kirjoittaminen on jäänyt aika vahvasti taka-alalle. Saatan silloin tällöin siitä pari riviä rustata, mutta seuraava suurempi rykäisy täällä tullee työn alle vasta vuoden kuluttua seuraavien kongressivaalien alla.

Ilmastokirjamme Hyvän sään aikana on nyt painossa, ja se julkaistaan syyskuussa. Siihen liittyviä julkaisuja tulen todennäköisesti jakamaan myös täällä lähiaikoina. Käykää tykkäämässä kirjasta Facebookissa ja kuunnelkaa meidän upeaa podcastia!

Kirjoista puheen ollen, olen viime aikoina lukenut niitä suhteellisen paljon sekä ilmastokirjaan että graduuni liittyen, mutta myös aivan huvikseni ja tajuntaa laajentaakseni. Niinpä syyskuussa ajattelin käydä läpi viimeisen vuoden aikana lukemani kirjat. Ei välttämättä mitään järkyttävän syväluotaavia kirja-arvosteluja ole siis luvassa, mutta muutamia kirjojen herättämiä ajatuksia ja niiden virtoja.